За съкращението на държавната администрация скочиха от КТ Подкрепа. Обявеното намерение

...
За съкращението на държавната администрация скочиха от КТ Подкрепа. Обявеното намерение
Коментари Харесай

Икономическият съветник към КТ „Подкрепа“: Асен Василев лъже за съкращенията на чиновници

За съкращението на държавната администрация скочиха от КТ " Подкрепа ". 

Обявеното желание за редуциране на 30 хиляди души от държавната администрация от Асен Василев от " Продължаваме промяната " е невероятно за осъществяване.

Това разяснява пред икономическият консултант към КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова. По думите ѝ в действителност има дефицит на фрагменти в администрацията, като даде образец, че 400 трудови инспектори наблюдават за изрядността на над 400 хиляди компании в страната.

" Г-н Василев лъже, че ще се съкратят 30 хиляди души, просто тъй като не може. Не може да се усилват броя на министерствата и да се понижава администрацията. Лъжа е, че 30 хиляди души са 15% от администрацията. Това значи, че би трябвало да наброява 200 хиляди души. Заетите щатни бройки в администрацията за 2020 година са 131 463 и това е както на национално равнище държавна администрация, по този начин и в общинските управляващи, т.е не може да направи това редуциране, което анонсира ", сподели Ваня Григорова.

Тя изясни, че тези планове ще бъдат разисквани с членовете на съответните синдикати и в случай че те изразят намерния за митинги, ще ги поддържат.
Според Ваня Григорова има по-належащи проблеми за администрацията, като потребността от промени в заплащането, метода на атестацията на държавните чиновници и др.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР